Spelen met tekst, beeld en geluid

In het tweede leerjaar van de opleiding volgde ik de course Audio Visuele Content. In het eerste blok van deze course kreeg ik de opdracht om een motion graphic te maken op basis van een stuk tekst. Ik werd gevraagd om een emotie te kiezen en deze emotie over te brengen in de motion graphic.

Aan het einde van dit blok heb ik de motion graphic ingeleverd met daarbij een ontwerprapport waarin ik mijn keuzes toelicht.

Het resultaat

Hieronder toon ik de motion graphic die ik aan het einde van het blok heb opgeleverd.

De eerste keuze die gemaakt moest worden voor het maken van de motion graphic was de tekst. Ik koos voor deze omdat de inhoud over het universum gaat en dit mij interesseert. De vragen die in de tekst voorkomen laten me nadenken en houden mij meer dan even bezig.

Vervolgens moest ik de keuze maken uit zes verschillende emoties. Ik koos er drie uit waarvan ik spraakopnames maakte. Op basis hiervan kon ik bepalen welke emotie ik wilde gebruiken voor de tekst. Ik koos voor de emotie: ‘lieflijk’ omdat het mij uitdaging gaf om intonatie toe te voegen in de spraakopnames.

Om ideeën in te winnen over de vormgeving van de motion graphic heb ik een brainstorm sessie georganiseerd waarbij ik de Fly On The Wall was. Vanuit deze brainstormsessie heb ik een mindamp gemaakt. Om meer informatie in te winnen over de onderwerpen in de tekst heb ik een literature study uitgevoerd.

Met al deze informatie heb ik een moodboards gemaakt waarin de stijl van de motion graphic naar voren is gekomen.

Tot slot maakte ik een storyboard. Hier heb ik verschillende iteraties van gemaakt. De laatste versie van het storyboard heb ik gebruikt als handvat voor mijn motion graphic.

Deze kun je hieronder bekijken en beluisteren.