Hi, mijn naam is Nikki.
Designer in spé

Even voorstellen

Mijn naam is Nikki Mast, geboren in het mooie Brabant maar ondertussen is Nijmegen al een aantal jaar mijn thuis.

Vanaf kinds af aan hou ik me bezig met verschillende creatieve hobby’s. Wat ooit begon bij het tekenen van mijn eigen kledinglijn of het maken van sieraden, heeft zich ontwikkeld tot een fascinatie voor design.

Het starten met de opleiding Communicatie & Multimedia Design ging niet zo makkelijk als dat voor een ander. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik een MBO 3 opleiding gevolgd. Helaas mocht ik met dit diploma niet zomaar doorstromen naar het HBO. Na een aantal bezoekjes aan de Hogeschool kwam ik erachter dat er zoiets als een '21-plus toets' bestond. Hiervoor moest ik een motivatiebrief en CV opsturen naar de examencommissie. Helaas kreeg ik hier niet het gewenste antwoord op terug. Ik voldeed niet aan de voorwaarden...

Gelukkig was ik overtuigd in wat ik wilde en heb contact gehouden met de examencommissie. Ze merkte dat ik gemotiveerd was en maakte voor mij een uitzondering. Wanneer ik 4 HAVO vakken zou halen op de VAVO, mocht ik instromen op de opleiding Communicatie & Multmedia Design. Na een jaar lang hard werken op de VAVO (want zeg nou zelf, na je 20e nog naar de middelbare is voor iedereen pittig) had ik dan mijn vier certificaten behaald. En hiermee ben ik mijn opleiding gestart!

Tijdens de opleiding ben ik erachter gekomen dat de psychologie waarom iets op een bepaalde manier wordt gemaakt mij erg interesseert. Dit komt overal in terug. Kleuren, teksten, vormen etc. De psychologie achter ontwerp en het begrijpen van een bepaalde doelgroep is dan ook iets waar ik mij graag nog verder in verdiep.